“Presteren op topniveau”

Topsport en projecten

FCHM heeft in de afgelopen jaren diverse spraakmakende meerdaagse internationale evenementen mogen ondersteunen met hospitality en catering concepten voor crew, sporters, bezoekers, bedrijven, delegaties en wereldleiders. Van sportmaaltijden tot high end diners op sterrenniveau met opdrachtgevers als ministeries, sportbonden, UEFA, Volvo Ocean Race en Tour de France.

World Police & Fire Games

Over de World Police & Fire Games – In Sport We Unite De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen worden volgend jaar voor het eerst in de historie in Nederland gehouden. Van 22 tot en met 31 juli 2022 staat Nederland in het teken van de World Police & Fire Games. De havenstad Rotterdam is tien dagen lang het kloppend hart van dit grootse en bovenal unieke breedtesportevenement. Ruim 10.000 politiemensen, brandweerlieden, medewerkers van douane en Dienst Justitiële Inrichtingen afkomstig uit 70 verschillende landen doen mee aan de WPFG2022. Zij zullen actief zijn in maar liefst 63 sportonderdelen waaronder crossfit, atletiek, triathlon, waterpolo, kitesurfen en de ultimate firefighter. Ontmoeten, sportiviteit & respect De World Police & Fire Games 2022 zet sport in als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen. Daarnaast is het doel om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor al die hulpverleners die dag en nacht voor ons klaar staan. Vandaar dat het motto van de WPFG2022 is: ‘IN SPORT WE UNITE’.
Bekijk ook de website van WPFG

Expo Dubai

Tijdens World Expo Dubai, van oktober 2021 tot april 2022 tonen 180 landen hun nieuwste duurzame innovaties. Het Nederlandse paviljoen biedt ruimte voor 10.000 bezoekers per dag. FCHM zorgt voor een bezoekers take-away counter voor 3.000 gasten per dag en een VIP lounge voor 150 gasten per dag. Wij sturen dagelijks een team van ruim 40 hospitality medewerkers aan in het paviljoen die werken voor de expositieshow, de horeca en de shop. Dit project draait zes maanden in een consortium met GL Events en Meetinglinq. Het centrale thema van Dutch Dubai is connecting Water, Energy and Food. Het hospitality concept is inclusief kledingdesign, vegetarisch foodconcept inclusief duurzame disposables, keukeninrichting, servies en het begeleiden van MBO stages. Een zeer prestigieus project voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Bekijk ook de website van Dutch Dubai

Nuclear Security Summit (NSS)

Het grootste politieke congres met wereldleiders ooit in Europa gehouden, vond plaats in Den Haag in opdracht van president Barack Obama. Met 53 deelnemende landen, vier internationale organisaties, 58 wereldleiders, duizenden delegaties en journalisten, is de Nuclear Security Summit (NSS) in alle opzichten een wereldtop. Het doel: wereldwijd nuclear terrorisme voorkomen. De opdracht is gegund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op basis van kennis, expertise en creativiteit in catering en organisatie voor dit grootschalige meerdaagse evenement. Er zijn ruim 12.000 maaltijden geserveerd met ruim 400 medewerkers in een groot veiligheidsgebied. Van wereldleiders met een sterrenlunch van Jonnie Boer tot crew en politie in de parkeergarage, 24/7 services op topniveau. Een vlekkeloze organisatie noemde Obama het evenement en vooral de Hollandse gezelligheid werd geroemd.

Via Sparta Events

In het ruim honderd jaar oude kasteel Spangen, onderdeel van het Sparta Stadion, bevindt zich een modern restaurant. Dit restaurant dient als pop-up restaurant voor sponsoren en genodigden voorafgaand aan voetbalwedstrijden van Sparta Rotterdam. In het kasteel, met haar unieke oude Ridderzaal worden veel evenementen georganiseerd, zoals diners, workshops, kick-off presentaties, bruiloften en condoleances. Tevens bevindt zich hier het Sparta Museum en de prijzenkast met diverse kampioenschalen en KNVB-bekers. Tijdens wedstrijddagen verzorgd deze exploitatie de gehele publiekscatering van ruim 10.000 supporters vanuit cateringunits onder de tribunes.

Tour de France

Tour de France in Rotterdam en Utrecht waarbij wij de catering hebben verzorgd voor het VIP-diner op het stadhuis, de sponsor lunch in de VIP tent en het VIP dek langs het parcours. In totaal hebben wij drie dagen de totale VIP catering verzorgd voor 600 gasten van de ASO in 2015.

Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race Stopover Festival 2015, 4 dagen. Alle sponsoren catering in vier dagen, totaal 4500 gasten in diverse tentenpaviljoens en het Zuiderstrandtheater.

World Cup Rowing

World Cup Rowing, Business to Business en publiekscatering, 9 dagen , VIP catering voor 1000 personen en ruim 100.000 bezoekers, 1000 atleten per dag en 200 vrijwillegers.

World Port Tournament Baseball

Word Port Tournement Baseball, 2013, 2015, 2017 en 2019, 8 dagen, 25 VIP units, met 500 gasten per dag en publiekscatering voor 30.000 bezoeker gedurende het gehele toernooi.

UEFA EK vrouwen 2017

4 wedstrijden waarvan 10.000 bezoekers bij de Oranjeleeuwinnen, officieel lotingsdiner in het stadhuis voor 300 genodigden.

International Shorttrack Events

Worldcup shorttrack 2017 en EK Shorttrack 2015 en 2019 in Dordrecht, 4 dagen, VIP catering voor 250 gasten per dag , 300 sporters maaltijden en 50 crew maaltijden en pers de gehele dag verzorging.

REFERENTIES